آنچه در این مطلب میخوانید

    وقتى كه انسان محدود به هفتاد هشتاد سال شد، ناچار جورى تربيت مى‌‏شود كه استعداد و سرمايه‌‏هايش در اين هفتاد سال كارگشا باشند و ناچار با قانون‌‏هايى زندگى مى‏‌كند كه در اين هفتاد سال تجربه شده‏‌اند و براى مسائلى مى‌‏كوشد كه در اين هفتاد سال آمد و شد دارند.

    اما در آن‏جا كه ما هستى را با وسعتى شناختيم كه تا بى‏نهايت راه دارد…انسان به گونه‌‏اى تربيت مى‏‌شود كه با قانون‌‏هاى حاكم بر اين عوالم درگير نشود و به گون‌ه‏اى تربيت مى‌‏شود كه استعداد و سرمايه‏‌هايش در تمام اين عوالم كارگشا باشند… انسانِ خانه را پدر مى‏‌تواند تربيت كند و انسانِ جامعه را استاد و انسانِ زمين را و اين دنيا را دانشمند. اما انسانِ تمام هستى و انسانِ رهرو تا آن سوى عوالم را چه كسى جز آفريدگار هستى و انسان؟

    دانشمندان، انسان محدود به اين عالم را براى اين عالم مى‌‏توانند تربيت كنند، البته آن هم در صورتى كه با تمام قانون‏‌هاى اين عالم آشنا شده باشند و ديگر هيچ ابهامى در اين مرحله نداشته باشند. اما انسان عظيم را هنوز نشناخته‌‏اند و هستى وسيع را هنوز نفهميده‌‏اند كه بتوانند قانون‏‌ها و مسائلش را بشناسند و راه تربيت و شكل تربيتش را بشناسند. لذا تمام راه‏‌هاى تربيتى، مسأله‏‌اى را حل نكرده است كه خود باعث مسأله‏‌هاى بى‏شمار شده‏‌اند و منشأ بدبختى‏‌ها و بن‏بست‏‌ها و عصيان‌‏ها…

    مربى انسان جز آفريدگار انسان نيست. ربّ اوست و مربى اوست. و ديگران بايد درس تربيت را از او بگيرند و راه تربيت را بياموزند.

    تربیت در قرآن | جزء 12

    استاد صفایی حائری | مسئولیت و سازندگی، صفحات ۵۰ تا ۵۲

    پست های مرتبط

    مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

    آنچه در این مطلب میخوانید در تعلیم و تربیت دو روش معمول است: تنبیه و تشویق. خطاکاران را تنبیه می‌کنند…

    بیشتر بخوانید

    آنچه در این مطلب میخوانید اگر به مسئولیّت هدایت…عمل نکنیم، مسئولیم پیش خدای متعال؛ یعنی وقتی یک وظیفه‌ای متوجّه ما…

    بیشتر بخوانید

    آنچه در این مطلب میخوانید اینکه قرآن می‌گوید: «إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوان‏»، حرف خیلی بزرگی است. حیات، آخرت است….

    بیشتر بخوانید

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *