برخی کتاب را اصلاً جزو ضروریات زندگی نمیدانند.اگر بخواهیم بدانیم که در دنیای معارف چه میگذرد، راهش این است که کتاب بخوانیم.
کتابخوانی را باید جزء عادات خودمان قرار دهیم. به فرزندانمان هم از کودکی عادت بدهیم کتاب بخوانند. مثلاً وقتی میخواهند بخوابند…یا روز جمعهای هست که تفریح میکنند، حتماً بخشی از آن روز را به کتاب خواندن اختصاص دهند…
افرادی که کار روزانه دارند… وقتی به خانه میآیند، بخشی از زمان را ولو نیم ساعت برای کتاب خواندن بگذارند. چقدر کتابها را در همین نیم ساعتها میشود خواند! بنده…شاید صدها جلد کتاب را همینطور در این فاصلههای کوتاه ده دقیقهای خواندهام.
کتابخوانی باید یک سیره و سنت رایج بین مردم ما شود. کتاب بخوانند و به فرزندانشان هم یاد بدهند. خانمها در خانه کتاب بخوانند و معلومات بیندوزند…
دغدغهی نوع کتابهایی که تولید میشود نیز در ما باشد. باید کتابِ خوب تولید شود…کتاب یک غذای روح است؛ یک نوشیدنی روح است و چنانچه مقوی باشد، روح را تقویت میکند…
باید مواظب باشیم که مبادا نوشیدنی مسموم…با رنگآمیزیهای خیلی خوب، دست مردم داده شود؛ بدون اینکه مردم بدانند…اگر کتاب فاسدی هم به مردم داده میشود، باید با آن مقابله شود.
مقام معظم رهبری | بیانات در بازدید از ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب ۱۳۷۲/۲/۲۱