آنچه در این مطلب میخوانید

    در بسیاری از موارد، ملامت زیاد بیشتر نفرت ایجاد می‏‌کند. مثلاً خیلی افراد در تربیت فرزند این اشتباه را مرتکب می‏‌شوند، دائماً بچه را ملامت می‏‌کنند و سرکوفت می‏‌زنند: ای خاک‌برسرت، فلان بچه هم، هم سن توست، ببین او چطور پیش رفته، تو خیلی بی‌‏عرضه و نالایق هستی، من که دیگر به تو امیدی ندارم. خیال می‌‏کنند با این ملامت‌ها غیرت بچه تحریک می‌‏شود. درصورتی‌که در این موارد، اگر ملامت از حدش بگذرد، عکس‌العمل خلاف ایجاد می‌‏کند؛ روح او حالت انقباض و فرار پیدا می‌‏کند و او ازنظر روحی بیمار می‌‏شود و محال است که دنبال آن کار برود.

    این است که پیغمبر اکرم(ص) در دستورهای خودش نه‌تنها به معاذ بن جبل بلکه به معاذ بن جبل‏‌ها، به همه می‌‏فرمود: «بَشِّر وَ لا تُنَفِّر، یَسِّر و لا تُعَسِّر» آسان بگیر، سخت نگیر، هی به مردم [این‌طور] نگو: «مگر دین‌داری کار آسانی است، دین‌داری مشکل است، خیلی هم مشکل است، فوق‏العاده مشکل است، کار هرکس هرکس نیست، هرکس که نمی‌‏تواند دین‌دار باشد، کار هر بز نیست خرمن کوفتن، گاو نر می‌‏خواهد و مرد کهن». هی از مشکل بودن دین‌داری می‌‏گویی، درنتیجه او می‌‏ترسد و می‌‏گوید وقتی این‌قدر مشکل است پس آن را رها کنیم. پیغمبر می‌‏فرمود: «یَسِّر» آسان بگیر.

    شهید مطهری | مجموعه آثار، جلد ۱۶، صفحه ۱۶۱

    پست های مرتبط

    مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

    آنچه در این مطلب میخوانید اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (ع) قَالَ: رَأَيْتُ أُمِّي فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ قَامَتْ فِي…

    بیشتر بخوانید

    آنچه در این مطلب میخوانید روحيه‏‌ها يكسان نيستند و چه بسا بعضى‌‏ها از ترس و رقابت و تقليد، تأديب نشوند…

    بیشتر بخوانید

    آنچه در این مطلب میخوانید چه‌بسا روحيه‌‏هاى طماع و سركش كه با جايزه و پاداشى كه به ديگرى مى‌‏دهى، تنبيه…

    بیشتر بخوانید

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *