آنچه در این مطلب میخوانید

    ترس احساسى است كه در انسان نيروهايى را به حركت وا مى‌‏دارد و او را به كارهايى وادار مى‏‌نمايد و به نيرنگ‌‏ها و فرارها و يا به حركت و پيشرفت و پرهيزكارى و كنترل هوس‏‌ها مى‌‏انجامد…ترس‏‌ها تا اندازه زيادى از اميدهاى دور و دراز و لوس‏‌گرى‏‌ها و تيزبازى‌‏ها و خامى‌‏ها و سركشى‌‏ها جلوگيرى مى‌‏نمايد.

    شخصيتى كه بى‌‏باك و نترس بار مى‌‏آيد و از هيچ چيز واهمه‌‏اى ندارد، شخصيتى فاسد و خطرناك خواهد شد كه حتى هلاكت خود و اجتماعش را به چيزى نمى‌‏گيرد…

    آنچه را كه نمى‌‏توان به طور كلى نفى كرد، اصل اين عامل ترس و لزوم اين احساس در تربيت و تكامل شخصيت كودك است. نفى اين احساس و عوامل ايجاد كننده آن، باعث همان خودسرى‏‌ها، لوس‌‏گرى‏‌ها و خامى‌‏هايى است كه در تربيت آمريكايى بروز كرده است.

    البته عواملى كه اين احساس را ايجاد مى‌‏كنند، متفاوت است؛ گاهى كتك و گاهى سكوت و گاهى ترس‌‏ها و حركت‌‏هاى تند و گاهى نگاه‌‏هاى تيز و گاهى فريادهاى بلند و دور است.

    به كار گرفتن اين عوامل، احتياج به تسلط و آگاهى و تجربه دارد و چه بسا هر كدام از اين عوامل در غير مورد خود، اثر مخالف بگذارد و نتيجه معكوس بدهد و چه بسا روح‌‏هاى تندى كه از كتك و ترس، آرام نگيرند، اما با محبّت يا قهر يا خواهش، رام شوند و آرام بگيرند.

    استاد صفایی حائری | تربیت کودک، صفحه ۵۹ و ۶۰

    پست های مرتبط

    مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

    آنچه در این مطلب میخوانید علی(ع) در نهج‌البلاغه و در وصیتی که برای امام حسن مجتبی(ع) می‌کند، علت اهمیت داستان‌ها…

    بیشتر بخوانید

    آنچه در این مطلب میخوانید برخی کتاب را اصلاً جزو ضروریات زندگی نمی‌دانند.اگر بخواهیم بدانیم که در دنیای معارف چه…

    بیشتر بخوانید

    آنچه در این مطلب میخوانید ما انسان‌ها، این حیات دنیای‌مان یک حیات موقت است؛ منتها پدر و مادر خیلی دقت…

    بیشتر بخوانید

    نظرات

    سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *